Cotele apelor Dunarii

Te-ar putea interesa si: Cazare Delta Dunarii

 

Cotele Dunării

Te-ar putea interesa si: Excursii Delta Dunarii

 

Cotele Dunarii in urmatoarele zile

 

Aviz catre navigatori

 

Cotele apelor Dunarii

Cotele Dunarii

Adancimi minime efective mai mici de 4.00m la punctele critice de pe Dunare si bratele secundare

 

 

Cotele apelor Dunarii

Dunarea este unul dintre cele mai mari si mai importante fluvii din Europa, care strabate mai multe tari, inclusiv Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croatia, Serbia, Muntenegru, Bosnia si Hertegovina, Slovenia, Bulgaria, Romania si Ucraina. Dunarea are o lungime de aproximativ 2850 km si formeaza o delta impresionanta in sud-estul Romaniei, cunoscuta sub numele de Delta Dunarii.

Cotele Dunarii se refera la nivelul apei din fluviu, care poate varia in functie de mai multi factori, cum ar fi precipitatiile, topirea zapezii, nivelul apelor subterane si debitul afluentilor. In unele cazuri, cotele Dunarii pot creste foarte mult, ceea ce poate duce la inundatii in zonele aflate in apropierea fluviului. In alte cazuri, cotele Dunarii pot scadea, ceea ce poate afecta navigatia pe fluviu si poate avea un impact asupra comunitatilor care depind de Dunarea pentru irigatii sau pentru alte scopuri.

Pentru a monitoriza cotele Dunarii, exista statii hidrometrice amplasate de-a lungul fluviului care masoara in mod regulat nivelul apei. Aceste date sunt apoi preluate de catre autoritatile nationale sau internationale care raspund de managementul apelor Dunarii, precum Comisia Dunarii sau Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

Nivelul Dunarii

Descarca prognozele hidrologice in format pdf

Cotele apelor Dunarii in format pdf
Adancimi minime efective mai mici de 4.00m in format pdf