Delta Dunării! Locul de vărsare al bătrânului fluviu în Marea Neagră! Peisaje de-a dreptul spectaculoase, care te lasă fără cuvinte, și multe caracteristici unice ale acestor locuri, fapt ce a dus la recunoașterea lui la nivel internațional. Orice român ar trebui să ajungă pe aici, măcar o dată în viață, pentru că este șansa de a vedea cu proprii ochi ceva cu adevărat unic. Dar nu doar pentru peisajele incredibile și partidele de pescuit ar trebui să programezi o vacanță pe aceste meleaguri, ci pentru că sigur vei găsi multe obiective turistice menite să îți atragă atenția. Am alcătuit și noi un top 15 obiective turistice în Delta Dunării, cu rezerva de rigoare, pentru că sunt mult mai multe și toate ar merita să fie pe această listă.
Deși nu este o minune a naturii, nu ai cum să treci indiferent pe lângă ceea ce are de oferit. Este cel mai mare complex muzeal de pe teritoriul României, dar și locul unde se găsesc cele mai mari acvarii de care, adulți și copii deopotrivă sunt de-a dreptul fascinați.
Din mândra cetate medievală s-au păstrat în prezent doar un zid și câteva turnuri, dar cu toate acestea nu poți să nu te gândești, atunci când îi vezi ruinele, la vremurile ei de glorie de odinioară. În apropiere se află și un mic muzeu menit să îți prezinte multe informații interesante, și cu siguranță își merită locul în top 15 obiective turistice în Delta Dunării.
Amplasată în partea de norc-vest a orașului Tulcea, vechimea acesteia începe să se calculeze cam cu veacul al IV-lea î.Hr. Inițial a fost o davă getică, a devenit oraș roman și, mai târziu, s-a transformat în așezare românească. Era unul dintre punctele cheie ale comerțului în zonă, așa că a căzut de multe ori cuceririlor, distrugerilor și apoi refacerilor. Chiar este un loc care merită din plin vizita turiștilor, pentru că ești parcă mult mai conștient de istoria zbuciumată a oamenilor care au trăit pe aceste meleaguri.
Sunt amplasate în localitatea Murighiol și ne vorbesc despre o puternică cetate romană, un sediu al unor importante unități militare și locul unde se afla flota Classis Flavia Moesica. Mai este recunoscută și pentru faptul că aici a fost descoperită cripta cu moaștele primilor doi martiri dobrogeni.
Chiar și numele Babadag are o semnificație în limba turcă, și anume Muntele Tatălui. Am inclus moscheea lui Ali Gaza-Pașa în top 15 obiective turistice în Delta Dunării deoarece este prima clădire musulmană care a fost construită pe teritoriul țării noastre.
Este o parte integrată a Rezervației Biosferei Deltei Dunării și te impresionează profund. Frumuseți naturale care te lasă fără răsuflare, peisaje incredibile, dar și posibilitatea de a admira în deplină libertate multe specii de păsări sunt doar câteva dintre atracțiile zonei.
Amplasat în partea de sud-vest a județului Tulcea, avem de a face de fapt cu singura faleză stâncoasă de pe litoralul românesc al Mării Negre. În zonă se mai află și ruinele vechii Cetăți Argamum Orgame, iar frumusețile pe care Delta ți se dezvăluie cu generozitate de aici sunt pur și simplu mai presus de orice termen de comparație. Cum am fi putut să nu îi acordăm un loc în top 15 obiective turistice în Delta Dunării?
Faima acestei păduri, Jungla Deltei, a trecut demult granițele țării, și nu puțini sunt cei atrași de frumusețile incredibile de aici. Caii sălbatici de la Letea sunt doar una dintre atracții, dar dacă ajungi prin zonă, lasă-ți timpul necesar să vizitezi și satul tradițional Letea, pentru că acesta are încă multe de arătat.
Pădurea Neagră, așa cum mai este ea numită, își așteaptă vizitatorii cu dune de nisip care ajung și la 10 metri, cu Stejarul Îngenunchiat și povestea lui tristă, dar și Fântâna Vânătorilor, unde te poți răcori în zilele toride de vară.
Cei mai vechi munți din România nu impresionează deloc prin altitudinea lor care amintește mai mult de cea a unor dealuri, dar cu siguranță nu vei simți asta atunci când încerci să îi cucerești. Dimpotrivă, nu și-au pierdut deloc din prestanță, așa că nu vei avea niciun moment impresia că nu își merită din plin numele.
Apele sale de un verde smarald nu este alimentat de nicio apă curgătoare, și depinde doar de precipitații și de alimentarea subterană. Este una dintre frumusețile aparte ale zonei și de aceea l-am inclus în top 15 obiective turistice din Delta Dunării.
Sau poate preferi denumirea Marea cu apă dulce din partea de sud a țării? Este locul unde vei vrea să ajungi și să simți cum liniștea îți pătrunde în suflet!
Aflat la ieșirea din Tulcea este o bună metodă de a vedea să zicem toată Delta, dar pe o întindere de 3 hectare. Acest sat amenajat imită de fapt cele trei canale ale Deltei Dunării, transformate în alei pietonale pe care te poți plimba și admira împrejurimile. Casele care îl alcătuiesc sunt specifice fiecărui sat pescăresc din Deltă
Deja în ultima vreme tot mai multă lume, atunci când vine vorba despre un concediu petrecut în Deltă amintește acest nume, pentru că este un loc de o frumusețe aparte, care nu are termen de comparație. Și cum ar putea fi altfel din moment ce aici Delta se întâlnește cu Marea Neagră!
Zona a fost numită, și pe drept cuvânt, cea mai mare atracție turistică a Deltei. Tot ce e mai frumos din aceste locuri, aici le poți găsi, și este destinația care nu te va dezamăgi niciodată, fie că ai venit pentru relaxare, partide de pescuit memorabile sau peisaje care par desprinse parcă din altă lume.