Canalul Dunarea Veche, locul preferat al pescarilor la crap
aprilie 5, 2022Pelican Way of LIFE nominated for prestigious Natura 2000 Award
aprilie 13, 2022Plimbări cu barca în Delta Dunării
Delta Dunării a fost descrisă în multe feluri. Nu ți le mai repetăm și noi. Ar fi de prisos, mai ales că toate acele descrieri le considerăm a fi prea sărace pentru a surprinde în mod real măreția acestor locuri. Doar îți lansăm o invitație, să nu mai aștepți prea mult până ajungi în Deltă, iar cel mai bun moment pentru a petrece un sejur de neuitat aici este primăvara, începutul verii și chiar toamna. Și, printre multe alte activități de care poți profita acum când ești aici, plimbările cu barca sunt chiar obligatorii.
Excursii in Delta Dunarii
Vei vedea, dacă ajungi în Deltă, că poți opta pentru excursii cu barca sau cu șalupa. Măcar o dată pe perioada sejurului, îndreaptă-ți atenția către plimbările cu barca. Ai în acest fel ocazia de a admira pe îndelete frumusețile locului, de a face multe fotografii, de a simți mai bine mirosul inconfundabil al apei și a-i auzi șoaptele valurilor. De asemenea, barcagii sau ghizii sunt din cei care locuiesc aici. Prin urmare, te vor duce în locuri unde poți simți cel mai bine pulsul Deltei. Este locul unde Dunărea se liniștește, în sfârșit, după mai bine de 2.000 de kilometri de zbucium. Și, din această liniște a apărut o adevărată minune: Delta. În rândurile următoare, vom încerca să îți prezentăm, pe scurt, câteva dintre minunile naturii dar și cele create de mâna omului pe care le poți vizita în cadrul unor plimbări cu barca.
Pădurea Letea
Este cunoscută în lumea întreagă, iar când ajungi aici, ești de-a dreptul surprins. Nimic din ceea ce aveai în minte și cunoșteai despre o pădure obișnuită nu se aplică acestei zone. Mai degrabă ajungi să te crezi pe undeva pe la Tropice, și nu pe teritoriul țării noastre. Și, dacă tot ești aici, ai grijă să nu ratezi vizita la Stejarul Îngenunchiat, un adevărat stăpân al locurilor, încă din urmă cu câteva sute de ani. De asemenea, este posibil să poți vedea caii sălbatici din Pădurea Letea, din nou o imagine pe care nu ai cum să o uiți, și pe care ar fi bine să o imortalizezi cu ajutorul aparatului foto. Oricum, nu trebuie să îți faci griji, Pădurea Letea este trecută pe multe trasee pe care le poți parcurge cu barca în Deltă, așa că sigur vei ajunge și pe aici.
Pădurea Caraorman
Cunoscută și sub numele de Pădurea Neagră, este una dintre destinațiile favorite ale turiștilor, dar și a celor care organizează excursii cu barca. Tot prin zonă vei observa și dunele de nisip de la Caraorman, considerate unice în țară, a căror înălțime ajunge uneori chiar și la 9 metri. Din nou, impresia este că ai ajuns, deodată, într-un alt loc de pe Glob, și nu îți vine să crezi că tot ceea ce ți se înfățișează înaintea ochilor este chiar aici, la noi, în Deltă!
Sulina
O altă destinație de top este Sulina. Multe trasee turistice au inclusă Sulina, oraș pe care îți recomandăm să îl vizitezi pe îndelete. Sulina este orașul aflat la cea mai mică altitudine din țară, iar primele care îți ies înaintea ochilor sunt Farurile sale, despre care poți afla mai multe chiar de la oamenii din aceste locuri. Acest oraș mai este recunoscut pentru multe alte obiective turistice, ba chiar și cimitirul vechi al orașului. Chiar dacă nu are faima celui de la Săpânța, și acesta are parte de farmecul lui, pentru că este locul unde își dorm ultimul somn, în liniște și pace, evrei, musulmani și creștini deopotrivă, prinți și prințese alături de cei săraci, dar și un pirat adevărat, ceea ce este de-a dreptul fantastic. Sună tentant și abia aștepți să-l vizitezi, nu?
Lacul Melea
Este locul unde se adună pentru o gustare bună cormoranii și pelicanii. Cei pasionați de bird watching pot să își satisfacă aici pasiunea de a urmări pe săturate păsările în habitatul lor natural, dar și tu, ca simplu turist, vei aprecia cele ce ți se arată în fața ochilor, pentru că nu are termen de comparație.
Mila 23
Un sat lipovenesc tradițional, aflat chiar în inima Deltei. Într-una dintre excursiile cu barca vei ajunge și aici, locul de unde a plecat în lume Ivan Patzaichin, cel care a făcut istorie în istoria olimpismului românesc. Mila 23 este o adevărată splendoare, unde poți intra în contact direct cu oamenii din aceste locuri, ospitalieri și cu inima deschisă, și unde poți savura preparate delicioase pe bază de carne de pește. Nu-ți refuza acest răsfăț!
Crișan, Sulina și Sf. Gheorghe
În multe zone din Deltă turismul începe să fie tot mai dezvoltat, iar aceste trei localități sunt recunoscute pentru potențialul lor. Dacă despre Sulina ți-am spus ceva mai sus, despre Sf. Gheorghe trebuie să știi că este foarte aproape de mare, ceea ce înseamnă că ai parte și de plaje sălbatice, extrem de frumoase. Crișan este iar o localitate aparte în Deltă, iar de aici poți porni în multe excursii sau plimbări cu barca pe canale și multe lacuri. Ai grijă doar să ai suficientă baterie la aparatul foto, pentru că vei face enorm de multe fotografii.
Delta din Delta Dunării
Mai exact, plaja Sf. Gheorghe. De la lecțiile de geografie știi că este unul dintre locurile prin care apele Dunării se varsă în mare. Dar știai că acest braț se desprinde la rândul său în alte trei brațe mai mici, ceea ce înseamnă că ai șansa de a vedea cu proprii ochi delta din interiorul Deltei Dunării, iar această imagine este una pe care nu vrei să o ratezi.
Mănăstirile din zonă
Pentru a-ți odihni și sufletul, recomandarea noastră este să vizitezi măcar una dintre mănăstirile din zonă. Ai posibilitatea să te rogi în fața icoanei Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la mănăstirea Celic-Dere, să admiri frumusețea păunilor de la Saon și să te reculegi în fața micilor racle cu moaștele celor patru martiri de la Mănăstirea Cocoș.
Lasă deoparte oricare alt plan pentru concediul de anul acesta și începe chiar acum să îți organizezi vacanța din Delta Dunării!