Locuri de vizitat in Delta Dunarii
martie 12, 2022Excursii Padurea Letea | Excursie Letea Delta Dunarii – Plimbari cu barca
martie 14, 2022Plaja in Delta Dunarii
Vara este anotimpul în care, cei mai mulți dintre noi, adorăm să stăm lasoare și să ne bronzăm frumos și uniform. Din păcate, multe dintreplajele din România sunt de-a dreptul sufocate de gunoaie, arhipline șiparcă ai vrea totuși ca șederea ta la soare să fie ceva mai… liniștită. Cuatât mai mult cu cât îi ai cu tine și pe cei mici, pentru care simți nevoiade cu totul altceva. De aceea, noi îți propunem ceva: încearcă o plajaDelta Dunarii, și vezi dacă nu cumva am reușit să îți ghicim dorința. Nucunoști nimic despre această variantă, și până acum asociai ideea deplajă cu litoralul Mării Negre? Atunci rândurile următoare sunt pentrutine, pentru a afla câteva informații despre plajele din Deltă, pe care teinvităm să le descoperi.
Gura Portiței
Este destul de cunoscută, iar toți cei care au ajuns aici s-au declarat de-adreptul cuceriți de frumusețea acestor locuri. Plaja are o lățime careajunge la aproape 7 km, și este destul de frumos amenajată astfel încâtniciun moment nu ai impresia că ești într-un colt uitat de lume. Estepreferată de familiști, pentru că aici există un sat de vacanță carecuprinde case din lemn, construite chiar pe plajă, există restaurant, terasăși multe altele. Ceea ce fascinează de-a dreptul aici este peisajul, ocombinație între cel lacustru și marin, ceva care te lasă fără cuvinte.Pentru a ajunge aici poți folosi mașina personală până la Jurilovca, dupăcare vei lua șalupa până la destinație.
Plaja Sulina
Dacă ai ajuns până în orașul Sulina, mai ai de străbătut doar vreo treikilometru și ajungi la Plaja Sulina. Poți parcurge distanța pe jos, pentrucă nu faci mai mult de vreo 20 de minute, sau poți apela la maxi-taxi.Pentru a simți însă farmecul locului, noi îți recomandăm totuși să mergipe jos, deoarece peisajul este unul aparte, care îți amintește de o preeriedin filmele americane. În schimb, plaja este de-a dreptul… perfectă. Ai parte de nisip fin, o apă puțin adâncă până destul de departe în larg și,cel mai important, este destul de limpede și nici nu ai parte de algele depe anumite stațiuni de pe litoral.
Plaja Sfântu Gheorghe
Dacă ești mare amator de plaje sălbatice, unde piciorul omului nu prea acălcat, atunci plaja Sfântu Gheorghe, aflată la circa trei kilometri delocalitatea cu același nume, este destinația perfectă pentru tine. La fel cași la plaja Sulina, poți merge pe jos, sau cu un fel de mijloc de transportcare poartă numele de trocarici. Oricum ar fi, alegerea îți aparține. Derefulă, turiștii care ajung aici preferă porțiunea de la malul mării,deoarece aici se găsesc două terase de unde poți cumpăra ceva care să îțipotolească setea. În plus, ești mult mai aproape de locul în care Dunărea,prin Brațul Sfântu Gheorghe se varsă în mare, iar aceasta este o imaginepe care trebuie să o vezi.În stânga vei reuși să găsești această plajă virgină, pe care care ți-odoreai, plină cu nisip fin și care te va face să te simți cu adevărat special.Este una dintre cele mai frumoase plaje pe care Delta Dunării ți le punela dispoziție, așa că ai putea profita din plin de aceasta.
Plaja Perișor
Nu este o plajă care poate fi exploatată de către turiști, deoarece estesituată între două arii strict protejate de lege. Este vorba despre aria strictprotejată Periteasca-Leahova în partea de sud, în timp ce la nord avemde a face cu aria strict protejată Sacalin-Zătoane. Ce-i drept, și plajaPerișor este destul de mică, și are o lățime de doar câțiva metri, așa că nueste mare pierdere că nu este una accesibilă turiștilor. Pentru a ajungeaici avem la dispoziție doar calea apelor.
Plaja Periboina
Din nou, un loc de o frumusețe aparte, care cu greu poate fi descrisă încuvinte. Este locul unde Marea Neagră îmbrățișează apele Lacului Sinoe, iar peisajul este unul de-a dreptul mirific. Aici există și o micăașezare pescărească, așa că ai putea să vizitezi zona să vezi dacă nucumva este una pe placul tău.
Plaja Vadu
Dacă ai găsit cazare în satul Vadu, vei avea de străbătut aproximativ 20de kilometri cu mașina pentru a ajunge la plaja Vadu. Drumul este unulîngust și betonat, iar plaja este suficient de sălbatică încât să teimpresioneze, dacă aceasta este preferința ta. Liniștea este la ea acasă,nisipul și apa mării este una curate. Nimic nu te duce cu gândul laaglomerația de pe plajele de pe litoral, și acest lucru te va încânta.Atenție însă, este total interzisă camparea, iar posibilitățile de a te cazaundeva în apropierea plajei sunt destul de limitate. Cu toate acestea,există o pensiune, o cherhana și serviciu de salvamar.
Plaja Corbu
Din nou, un loc unde frumusețea este la ea acasă, și nu vei regret niciunmoment că ai ales să vii aici, unde să simți cu adevărat frumusețealitoralului românesc și să poți face băi de soare după placul inimii.Această plajă este situate foarte aproape de zona protejată a Grindului Chituc, și își așteaptă vizitatorii cu 20 de kilometri lungime. Ce-i drept,este lată de doar 50 de metri, dar nu este o problemă. Nu există atât demultă aglomerație, fiind preferată de cei care adoră să se încarce cuenergia pe care o oferă marea, și nu zbuciumul din stațiunile de pelitoral. Este la doar 8 kilometri de cunoscuta stațiune Mamaia, și dacăajungi aici, nu-ți vine să crezi cât de diferită este față de aceasta!