Plajele din Delta Dunării
noiembrie 10, 2022Ședința Consiliului Consultativ de Administrare al Rezervației Biosferei Delta D…
noiembrie 11, 2022Pescuit în Delta Dunării
Care este activitatea preferată de toți cei care ajung în Delta Dunării? Pescuitul, firește! Chiar și cei care nu au pic de experiență în domeniu atunci când ajung aici simt nevoia de a-și încerca norocul, în timp ce pentru profesioniști este un adevărat vis împlinit. Și nu are cum să nu fie așa din moment ce o partidă de pescuit în Delta Dunării nu are termen de comparație!
Uită tot ce ai învățat !
Da, nu am exagerat cu nimic atunci când am făcut afirmația de mai sus. Nimic din ceea ce știai tu despre pescuit se aplică aici. Sau, în fine, o foarte mică parte! De aceea am vrut să îți venim puțin în ajutor, pentru că degeaba ești dotat cu unelte și aparatură de ultimă generație, pentru că sigur nu vei prinde nimic.
Cele mai bune locuri de pescuit în Delta Dunării
Toată lumea este de părere că o partidă de pescuit în Delta Dunării nu are cum să se termine prost, chiar și cel mai slab dintre pescari va prinde ceva, pentru că se găsește pește din plin pe aici! De fapt, lucrurile nu stau chiar așa, și din necunoștință de cauză nu riști doar să fii cel mai ghinionist pescar din Deltă în ziua respectivă, dar și să pescuiești exact unde nu trebuie. Pentru că da, vorbim despre multe zone protejate, iar Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării are câteva recomandări pentru tine. Interesează-te din timp de ele, pentru că sunt în jur de 30. Noi îți vom prezenta însă, pe scurt, cele mai bune locuri de pescuit în Delta Dunării.
Mila 23
Nu degeaba a fost numit acest loc Raiul celor pasionați de pescuit în Delta Dunării. Este o localitate amplasată cam la jumătatea distanței dintre Marea Neagră și Tulcea, recunoscut drept un sat tradițional din Deltă, iar singura cale de acces la el este pe calea apei. Cei mai mulți dintre localnici sunt pescari fără pereche, așa că ar trebui să ajungi pe aici dacă ai în plan partide memorabile de pescuit în Delta Dunării.
Canalul Șontea
Alături de Mila 23 este unul dintre locurile noastre preferate de pescuit în Delta Dunării. Și nu numai ale noastre, pentru că sunt mulți pescarii care vin aici. Pentru a ajunge în apele lui, vei merge fie prin Mila 23, ori poate Maliuc, Gorgova sau Partizani. Sigur nu vei regret faptul că ai venit aici să prinzi și tu cele mai bune știuci sau crapi care vor atrage privirile admirative și puțin invidioase ale celor din jur.
Canalul Olguța
Malul este prea mic aici, așa că poți avea parte de o partidă de pescuit în Delta Dunării din barcă. Este un loc rezervat celor cu mai multă experiență, poate și pentru că un începător ar putea fi puțin timorat de această perspectivă. Dacă însă nu îți este teamă de această provocare, ai toate șansele să prinzi mult caras, crap sau plătică.
Lacul Ligheanca
Este locul preferat de cei care iubesc să prindă pește răpitor, așa că trebuie să ajungi aici dacă vrei să te lauzi în fața celor de acasă cu fotografiile surprinse în cel mai bun loc din Deltă pentru asta. Lasă-ți însă timpul necesar să te bucuri și de frumusețile zonei, pentru că merită din plin.
Lacul Fortuna
Nu degeaba și-a luat numele de la Zeița Norocului, să știi! POți pescui fie de la mal, fie din barcă, dar rezultatele pozitive nu te vor ocoli. Multe dintre fotografiile cu capturile prinse în cadrul unei partide de pescuit în Delta Dunării pe acest lac au fist făcute, așa că nu ai voie să îl ratezi, pentru că sigur vei reuși și tu să ai parte de ceva aparte!
Echipamentul necesar pentru pescuitul in Delta Dunarii
Ca orice pescar care se respectă, înainte de porni în ”operațiunea Monstrul”, varianta proprie, trebuie să te pregătești așa cum se cuvine. Mai întâi, să te interesezi dacă în zonele unde vrei să îți încerci talentul sau norocul există ceva restricții prohibitive și să obții toate autorizațiile de care ai nevoie. Apoi, echipamentul de… lucru. În primul rând, ai nevoie de pantaloni lungi, dar și bluze cu mânecă lungă. Nu doar ca măsură de protecție împotriva țânțarilor – destul de mulți în Deltă pe perioada verii, dar și pentru faptul că dimineața poate fi foarte rece, iar la prânz soarele prea puternic. O pălărie de soare este necesară, și nu o șapcă, ochelari de soare și musai o pelerină de ploaie.
Apoi, să trecem la cele necesare pescuitului. Nu vei găsi multe magazine cu momeală și unelte pentru pescuit – sunt extrem de puține, așa că trebuie să pleci de acasă cu tot ce ai nevoie: lansete, mulinete, momeli și fire. De toate felurile, pentru că nu se știe niciodată pe care le vei folosi, și este destul de posibil ca acelea care ți-au adus azi o captură frumoasă să te dezamăgească mâine și să fii nevoit să le schimbi.
Nu fii dezamăgit dacă nu prinzi nimic
Chiar dacă se spune că oricine va prinde ceva la o partidă de pescuit în Delta Dunării, să știi că lucrurile nu stau chiar așa. Sunt mulți cei care nu au prea mult noroc, au prins un loc mai slab sau pur și simplu azi nu a fost să fie. Nu ai de ce să fii dezamăgit, încearcă și mâine și în altă zi. Tocmai în asta constă frumusețea partidelor de pescuit în Delta Dunării, că niciodată să nu știi ce te așteaptă, că nicio zi nu seamănă cu o alta.
4 Comments
[…] Te-ar putea interesa si: Pescuit in Delta Dunarii […]
[…] Te-ar putea interesa si: Cele mai bune locuri de pescuit în Delta Dunării […]
[…] Te-ar putea interesa si: Pescuit in Delta Dunarii […]
[…] Te-ar putea interesa si: Pescuit in Delta Dunarii […]