Rezervația biosfera Delta Dunării, un loc unde este obligatoriu să ajungi
martie 12, 2022Hai la plaja in Delta Dunării
martie 12, 2022Locuri de vizitat in Delta Dunarii
Majoritatea românilor, atunci când vine vorba despre Delta Dunării, suntde părere că aici nu există nimic interesant, decât poate multă apă, și maimult pește, nuferi, păsări și mulți țânțari. Total greșit: există o mulțime de locuri de vizitat, pe care ți le vom prezenta și noi, încât nu vei rezista și vei programa și tu măcar câteva zile de concediu pentru a le petrece înDeltă. Așadar, hai să citești alături de noi câteva informații despre Delta Dunarii locuri de vizitat.
Pădurea Letea
Tot ce știai tu despre o pădure, nu se confirmă deloc aici. Peisajul de duce cu gândul că te afli undeva la tropice, în timp ce dunele de nisip te duc în eroare și mai mult. Nu este deloc o pădure precum toate celelalte, iar dacă mai ai norocul să vezi și mulțimea de cai sălbatici, atunci chiar poți spune că ai admirat ceva ce puțini au prilejul să observe atunci când ajung aici.
Pădurea Caraorman
Nu degeaba a fost numită ”pădurea neagră”, iar forma pe care o au arborii te face să îi vezi mai mult ca pe o armată de oșteni încremeniți în timp, care abia așteaptă să audă zgomotul care să îi trezească din nou la viață. Este obligatoriu să vezi Stejarul Îngenunchiat, un adevărat gigant al naturii, martor tăcut al multor evenimente care au avut loc în Deltă. Stai în liniște și îi poți auzi poveștile din vremurile de odinioară.
Locul unde Dunărea se varsă în Marea Neagră
Este un peisaj aproape ireal cel care ți se înfățișează înaintea ochilor, și doar dacă ajungi aici poți să îi simți cu adevărat frumusețea. Dacă ești genul romantic, un apus de soare petrecut aici nu are termen de comparație.
Insula Sacalin
Este considerat cel mai nou pământ românesc, și o poți admira… doar dela distanță, deoarece aici se găsesc numeroase plante foarte rare, dar și multe păsări protejate de lege își au cuibul aici.
Gura Portiței
Întreaga Deltă este ireal de frumoasă, dar Gura Portiței este ceva cu adevărat special. Vino aici și bucără-te de preparate delicioase, povești mai mult sau mai puțin adevărate, dar și locuri pline de istorie. De asemenea, plaja este una cu adevărat aparte.
Cheile Dobrogei
Nu doar Cheile Bicazului sau ale Nerei se merită să fie admirate, ci și cele ale Dobrogei. Stâncile parcă își spun propria poveste, iar primăvara aici este una care te face să simți din plin frumusețea acestui anotimp.
Parcul Național Munții Măcinului
Chiar dacă nu au o înălțime care să impresioneze, ba chiar unele dealuri sunt mai înalte decât ei, Munții Măcinului nu se lasă chiar atât de ușor decucerit. Sunt o adevărată provocare, dar și un excelent motiv de a admirapeisajul ce ți se deschide în față.
Mânăstirea Stipoc „Schitul Sfântul Atanasie”
Doar pe calea apelor poți ajunge la acest lăcaș de cult, construit numai din lemn, și între ”zidurile” căruia trăiesc doar mai puțin de 10 călugări. Pentru cei care caută locul unde să îl simtă pe Dumnezeu mai aproape, aici ar putea fi un loc special pentru ei.
Cetatea Histria
Coloniștii greci sunt cei care au populat această cetate, considerate a fi șiun bun port pentru o ieșire la Marea Neagră.
Cetatea Enisala (Heracleea)
Cercetările arheologice aici au început chiar în anul în care în lume se simțeau primele semne ale celui de-al doilea război mondial, iar ruinele cetății le poți admira și astăzi.
Epava Tuzla
Sunt multe povești legate de această epavă, mai mult sau mai puțin adevărate. Este de-a dreptul fascinant să o observi și să te gândești, aproape fără să vrei, la tot felul de întâmplări, care de care mai incitante, din care nu lipsesc elemente de suspans. Și, chiar dacă în realitate povestea epavei este legată de o eroare de navigație, parcă tot poveștile sunt mai frumoase.
Tropaeum Traiani, monumentul de la Adamclisi
Acest monument a fost ridicat în cinstea împăratului roman Traian pentru a arăta și celorlalți victoria romanilor în lupta împotriva dacilor. Este de o frumusețe aparte, iar dacă nu ai cum să ajungi să vezi Columnalui Traian, atunci te poți mulțumi și cu acesta, care nu este cu nimic mai prejos.
Podul Regele Carol I de la Cernavodă
Este cunoscut în special pentru faptul că a fost proiectat de cunoscutul Anghel Saligny, iar construcția lui s-a întins pe cinci ani, între 1890 și 1895. Legătura feroviată dintre București și Constanța s-a realizat mult mai ușor așa, iar podul impresionează în mod plăcut și în zilele noastre.
Parcul Eolian Fântânele – Cogealac
Da, nu are acel aer arhaic, dar cu toate acestea nu este o imagine pe care o poți uita vreodată. Se află între localitățile Cogealac și Fântânele, din județul Constanța, iar cele peste 200 de turbine eoliene sunt de-a dreptul fascinante. Există multe alte locuri fascinante cu care te așteaptă Delta Dunării. Noi nu am prezentat decât câteva dintre ele, dar în realitate sunt mult mai multe. Descoperă-le și tu și vezi cât de frumoasă este țara noastră, și nu vei mai dori să încerci și alte meleaguri. Delta este, fără îndoială, un ținut aparte, care încă își mai păstrează multe taine, și pe care nimeni nu poate avea pretenția că le cunoaște pe toate. Măcar câteva dintre ele lasă-le să ți se dezvăluie. Și, orice ar fi, nu rata niciodată un apus sau un răsărit de soare în Deltă, pentru că este ceva ce nu vei uita niciodată!