Excursii Padurea Letea | Excursie Letea Delta Dunarii – Plimbari cu barca
martie 14, 2022Excursii Mila 23 | Traseu Tulcea Mila 23 | Excursii Delta Dunarii Mila 23
martie 14, 2022Excursii Sulina
Excursii cu plecare din Murighiol
Excursie SULINA
Excursii cu plecare din Murighiol ➠ Dunarea Veche Bratul Sfantul Gheorghe ➠ Uzlina (Sat, Canal,Lac) ➠ Lac Isac ➠ Canal Litcov ➠ Canal Caraorman ➠ Crisan ➠ Brat Sulina (Sat Crisan) ➠ Sulina.
Durata traseu: 9 ore
Excursii Tulcea Sulina
Excursii cu plecare din Tulcea
Excursie Tulcea – Mila 23 – Letea – Sulina
Excursii cu plecare din Port Tulcea ➠ Bratul Tulcea ➠ Canal 36 ➠ Canal Sireasa ➠ Canal Periteasca ➠ Canal Sontea ➠ pe langa Lacul Nebunu ➠ Cot Candura – daca cota Dunarii ne va permite traversam Lacurile Baclanesti si Fortuna ➠ Canal Olguta ➠ Sat Mila 23 ➠ Trei Iezere ➠ Satul Letea ➠ Oras Sulina.
Intoarcere catre Tulcea se face pe Bratul Sulina pe langa localitatile : Crisan ➠ Gorgova ➠ Maliuc ➠ Vulturu ➠ Partizani ➠ Portul Tulcea.
Durata traseu: 9 ore*
Excursii din Sulina
Excursii cu plecare din Sulina ➠ Canalul Cardon ➠ Canalul Bărbosu ➠ Canalul Magearu ➠ Satul Letea ➠ Satul Cardon ➠ Golful Musura ➠ Sulina(sosire)
Durata traseu: 5 ore*
Excursii cu plecare din Sulina ➠ Canalul Busurca➠ Canalul Vătafu-Împuțita ➠ Canalul Roșu - Împuțita ➠ Lacul Roșuleț ➠ Lacul Roșu ➠ Ghiolul Balanova ➠ Cherhana Lacul Roșu ➠ Canalul Cordon-Litoral ➠ Canalul 4
Durata traseu: 2,5-3 ore*
Excursii cu plecare din Sulina ➠ Farul Vechi ➠ Statie Meteo ➠ Farul Nou ➠ Gura de Vărsare ➠Golful Musura ➠ Insula K ➠ Sulina
+40 749 716 486
- Organizam sejur si excursii cu barca si ghid, plecare din Tulcea, Murighiol, Mahmudia, Crisan, Mila 23, etc.
- Stabilim impreuna traseul, locul si ora preluarii.
- Numar participanti / barca : minim 5; maxim 14
Excursii Sulina
Excursii Sulina ar trebui organizate în fiecare zi, cu cât mai mulți turiști! Nu este deloc o exagerare, pentru că este un oraș pe care nu ai voie să îl ratezi, cu un parfum aparte, și care te surprinde la fiecare pas. Citește rândurile următoare pentru a descoperi măcar o parte din farmecul orașului unde soarele răsare pentru prima dată în România, cel mai estic oraș din țară.
Sulina
Pentru a te convinge că trebuie să ajungi la Sulina, îți vom spune că este un oraș la care nu poți ajunge cu mașina, ci doar pe cale maritimă. Deja simți cum nu mai ai răbdare să ajungi, nu? Cel mai probabil, ai și început să cauți informații despre excursii Sulina, prețuri și itinerariu.
Sulina oras cosmopolit
Cu 500 de ani înainte de Hristos, Sulina era cea care stătea de veghe la marginea Imperiului Roman, iar aici poposeau cele mai importante nave ale acestuia. În același timp port, dar și graniță, Sulina a fost unul dintre cele mai importante orașe. Grecii, romanii, otomanii, rușii și nu numai au trecut pe aici în drumul lor spre alte meleaguri, dar mulți dintre ei au rămas aici, cuceriți de frumusețea locuri. Astfel, Sulina a devenit leagănul multor nații, unul unde cu toții au viețuit în pace. Și ce dovadă mai bună a acestor afirmații ai putea găsi în afară de cimitirul vechi al orașului, unde își dorm somnul de veci, în deplină armonie, creștini, musulmani, evrei și nu numai? După sute de ani de istorie zbuciumată, Sulina are parte și de unele clipe de liniște, în anul 1870, când a devenit primul port liber al țării noastre. Cu toate acestea, faptul că marea îi este aproape, a făcut ca orașul să nu aibă parte de prea multă liniște. Cel de-al Doilea Război Mondial nu a trecut fără urmări, iar bombardamentele rusești l-au distrus aproape în întregime. Și de această dată însă Sulina a renăscut din propria cenușă, așa cum o face mereu! Sunt sau nu argumente suficiente pentru a te convinge că se merită să participi la cât mai multe excursii Sulina?
Plaja și Faleza Sulina
Pentru cei care adoră marea și Dunărea, doar pentru măreția lor impresionantă, plaja și faleza din Sulina sunt destinația perfectă. Nu ai parte deloc de agitația stațiunilor de pe litoral, unde cu greu simți că te poți odihni. De asemenea, apa este una joasă, pe o distanță destul de mare, ceea ce înseamnă că este destinația ideală pentru familiile cu copii. Vei adora faptul că seara, de-a lungul Falezei, se aprind felinarele! Simți cum intri parcă într-o altă lume, și ai impresia că ai și zărit, cu coada ochiului, pe comicul și inimosul Ismail, sau chiar căpitanul Anton Lupan tocmai ce a trecut pe lângă tine!
Palatul Comisiei Europene a Dunării
Deși în zilele noastre, Sulina este intrată, pe nedrept, într-un con de umbra, nu întotdeauna așa au stat lucrurile aici. Este suficient să admire doar una dintre clădirile vechi, cum ar fi Palatul Comisiei Europene a Dunării. Frumusețea lui tristă și tăcută te impresionează, și este interesant să afli că această clădure a fost foarte afectată de bombardamentele din cele două mari conflagrații mondiale. După reconstruirea lui, în prezent aici se află sediul Secției Căi Navigabile Sulina.
Farurile din Sulina
Da, nu am greșit deloc atunci când am folosit pluralul, pentru că aici găsești mai multe astfel de clădiri. Farul Vechi este, după cum îi spune și numele, decanul de vârstă al acestora. Are 17 metri, iar turiștii sunt invitați să urce până în vârf, de unde au parte de o priveliște care te lasă fără cuvinte. Farul Nou nu are frumusețea celui vechi, dar înălțimea sa, de 48 de metri este una care impune respect. De asemenea, specialiștii susțin că lumina sa ajunge să fie văzută chiar și de la 19 mile marine, ceea ce nu este chiar puțin. Farurile gemene sunt și ele destul de vechi, nu mai funcționează, dar sunt amplasate pe malul drept, respectiv stâng al Dunării. Înălțimea lor nu este nici ea una foarte mare, dar cu toate acestea, oferă un plus de frumusețe acestui oraș aparte al României. Farul nou din Sulina nu este la fel de frumos ca Farul Bătrân, neavând același șarm de demult. Este, însă, mult mai înalt, fiind unul dintre cele șapte faruri care asigură în prezent navigația din zona litoralului. Farul nou, botezat și Farul de aterizare, are o înălțime imensă de 48 de metri, iar lumina sa poate fi văzută de la 19 mile maritime. Farurile gemene sunt două faruri vechi, astăzi scoase din uz, unul situat pe malul drept al Dunării, iar celălalt pe malul stâng. Venind dinspre portul Sulina, fiecare far poate fi accesat printr-un dig de piatră. Deși farurile nu sunt la fel de înalte (11, respectiv 13 metri), ele conferă o anumită frumusețe și autenticitate orașului.
Pădurile Caraorman și Letea
Pe lista cu obiective turistice pe care le ai în vedere atunci când participi la excursii Sulina nu au cum să lipsească pădurile Caraorman și Letea, recunoscute în întreaga Europă. Despre Pădurea Letea, ”jungla Deltei”, așa cum este numită, ai auzit desigur vorbindu-se, mai ales despre hergheliile de cai sălbatici, dar și de faptul că pare o pădure subtropicală, cu multe liane. La fel și dunele de nisip ale Pădurii Caraorman sunt recunoscute, precum și Stejarul Îngenunchiar.
Excursii Sulina, cu barca sau șalupa
Sunt nenumărate atracțiile cu care Sulina își așteaptă vizitatorii, un oraș unde amestecul dintre nou și vechi a ajuns la o simbioză plăcută ochiului. Parcurge-l la pas, admirând pe îndelete frumusețile orașului, dar nu uita nici de unele excursii cu barca sau șalupa. Vei avea parte de o cu totul altă experiență, una cu adevărat demnă de ținut minte o viață întreagă. Oferă-ți șansa de a ajunge în acest locuri pline de o frumusețe desprinsă din povești, iar în același timp, vorbește-le și celorlalți despre el. Sulina este un oraș care merită o soartă mai bună și împreună putem reuși să-i readucem strălucirea de odinioară!
Cazare Delta Dunarii
Cauti cazare in Delta Dunarii ? Verifica ofertele disponibile aici.
Excursii din Sulina
Verifica obiectivele turistice din Sulina aici.
Excursii cu plecare din Sulina
Verifica rutele disponibile din Sulina aici.
2 Comments
[…] vom explora cele mai captivante destinații din Delta Dunării în 2024, precum Padurea Letea, Sulina, Mila 23, Caraorman și Sfântul […]
[…] Sulina este un oraș fermecător aflat în inima Deltei Dunării. Aici veți găsi un amestec fascinant de cultură și natură. Portul Sulina este punctul de plecare către aventurile dumneavoastră în Delta Dunării. […]