Excursii Caraorman | Excursii Padurea Caraorman – Plimbari cu barca
martie 14, 2022Ziua Mondială a Apei – 22 martie 2022
martie 22, 2022Excursii Dunarea Veche
+40 749 716 486
- Organizam sejur si excursii cu barca si ghid, plecare din Tulcea, Murighiol, Mahmudia, Crisan, Mila 23, etc.
- Stabilim impreuna traseul, locul si ora preluarii.
- Numar participanti / barca : minim 5; maxim 14
Excursii Dunărea Veche, pentru iubitorii de pescuit
Excursii Dunărea Veche sunt cuvintele pe care le auzi atunci când vine vorba despre cele mai faine partide de pescuit din Delta Dunării. Este și normal deoarece aici, pescari amatori sau profesioniști, deopotrivă, sunt de părere că nu ai cum să pleci acasă cu mâna goală. Și oricât de lipsit de experiență ai fi, tot vei prinde ceva cu care să te lauzi în fața celor care au râs de… talentele tale!
Marele M
Când ajungi prin zonă și întrebi de locurile unde se poate pescui pe saturate, vei primi o indicație: Marele M. Aceasta este de fapt zona cuprinsă între cele două bucle ale Dunării Vechi, și se întind de la Satul Pescarilor și al Campionilor – așa cum mai este cunoscut satul Mila 23 și până la Mila 8. Aici este locul unde poți prinde capturi frumoase de caras și crap. De fapt, ca o mică paranteză, Marele M este și locul unde au fost capturate cele mai mari exemplare de crap din Delta Dunării la staționar. Pe canalul Dunărea Veche poți să mai prinzi chiar și șalău, ba chiar și somn, iar când apele sunt destul de scăzute, chiar și măreața știucă își face simțită prezența. Și, trebuie să recunoști, orice pescar își dorește să aibă parte de o astfel de captură, așa că nu mai aștepta prea mult și începe chiar acum să organizezi una sau mai multe excursii Dunărea Veche, pentru cele mai grozave partide de pescuit din viața ta de ”virusat” cu ”microbul” pescuitului.
Locul de întâlnire al tuturor pescarilor
La întâlnirea dintre brațul Sulina și Dunărea Veche se adună toți cei care vor să pescuiască în Delta Dunării. Pescarii din Crișan, dar și Sulina, își încearcă aici norocul, care de cele mai multe ori nu se lasă prea mult așteptat. Mila 8, locul unde se termină Marele M, este locul unde poți prinde exemplare frumoase de șalău, și care nu dezamăgește niciodată. Evident, mai sunt și multe alte frumuseți naturale în zonă, pentru că, până la urmă, vorbim de Delta Dunării, dar nu putem rezista atunci când vine vorba despre pescuit!
Excursii Dunărea Veche
Dacă totuși nu ești prea pasionat de acest gen de activitate, atunci poți profita de faptul că ești aici și să admire ”covorul” de nuferi care ți se deschide în fața ochilor. Majoritatea sunt albi, iar oamenii locului spun că nuferii galbeni, sunt mult mai rari, iar dacă reușești să vezi unul destul de repede, norocul nu te va părăsi tot anul care urmează. Pentru a-i admira în toată splendoarea, trebuie să ajungi aici începând cu luna iunie și până în prima lună din toamnă. Se cuvine să nu dai peste cap în niciun fel măreția naturii, dar asta nu te va opri să faci cât mai multe fotografii, la care să privești cu plăcere de fiecare dată. Natura seamănă chiar cu o imensă catedrală, unde vocile corului sunt înlocuite de strigătul păsărilor, în timp ce ceremonialul religios este oficiat de mulțimea de specii de plante, animale și insecte.
Un mare Nu pentru braconajul piscicol
Cei care iubesc pescuitul sportiv sunt de părere că aceste locuri sunt perfecte, un adevărat colț de Rai pe pământ românesc. Există o mulțime de posibilități de pescuit, multe specii de pești, așa că nu vei fi niciodată dezamăgit de partidele de pescuit organizate aici. Cu toate acestea, se cuvine să respecți ceea ce ți se oferă, și de aceea te rugăm să refuzi din start ideea de a exagera mai mult decât trebuie. Din păcate, fenomenul braconajului este destul de întâlnit, și nu sunt puțini cei care cad în plasa lui.
Pescuit pe Dunărea Veche
Chiar și în cazul în care nu este pentru prima dată când dai la pește, tot te vei simți ca un amator. Explicația este simplă: pescuitul în Delta Dunării nu se compară deloc cu ceea ce știai tu despre această activitate, chiar dacă ți-ai mai încercat norocul prin bălți sau râuri. Se spune că apele Dunării înșeală privirea, și trebuie să înveți să le cunoști, pentru a te bucura de exemplare frumoase. De aceea, nu ezita să accepți ajutorul oferit de oamenii locului, în acest sens. Cu siguranță ei știu mai bine decât tine cum să ”stăpânească” intinderile de apă, care sunt locurile cele mai bune de pescuit, astfel încât experiența ta să fie una de-a dreptul memorabilia, de care îți vei aminti cu drag întreaga viață.
Caută zonele cu mai multă vegetație
Un mic secret este să pescuiești în zonele unde există mai multă vegetație, pe mal dar și în apă, deoarece acele zone sunt preferate de pești. Nu te repezi din prima să arunci ”bățul”, cu lasă-ți puțin timp să urmărești apa, să te obișnuiești cu ea, și abia apoi să treci efectiv la fapte. La un ”pahar de vorbă” cu localnicii, stropit și cu ceva mai tare decât apa, oamenii de aici vor fi foarte bucuroși să îți arate locurile cele mai bune, să te ajute să prinzi pește bun, perfect pentru o fotografie demnă de înrămat și așezată la loc de cinste în livingul de acasă.
Respectă regulile autorităților
Înainte de a organiza excursii Dunărea Veche pentru a pescui după bunul plac, este important să te interesezi din timp dacă nu cumva perioada aleasă de tine este în plină prohibiție, și astfel să riști să fii nevoit să renunți la această activitate. Faptul că nu cunoști legea nu înseamnă că te scapă de încălcărea ei, așa că vezi pe internet, din timp, dacă există ceva restricții în acest sens, în perioada pentru care ai optat. De asemenea, vezi dacă mai este necesar să ai parte și de unele acte speciale, și procură-le din timp!
Bucură-te de o experiență fantastică
Indiferent dacă ajungi aici pentru o partidă de pescuit sau pur și simplu pentru a vizita Delta Dunării, în toată splendoarea ei, bucură-te de toată această experiență. Este ceva unic, de care îți vei aminti de fiecare dată cu drag, așa că ai grijă să faci multe fotografii, cu care îi poți încânta, dar și convinge pe cei rămași acasă că trebuie să ajungă și ei aici!