Excursii din Mahmudia
martie 9, 2023Conferința de început a Proiectului „Conservarea zonei strict protejate Sărături…
martie 14, 2023Excursii din Tulcea
Excursii din Tulcea: Există o mulțime de activități care îți pot face concediul de odihnă petrecut în Delta Dunării unul cu adevărat memorabil, iar printre acestea se află și participarea la unele dintre acele excursii din Tulcea care se organizează în mod regulat. De fapt, sunt printre cele mai numeroase, și este imposibil să putem bifa toate destinațiile la care poți ajunge de aici plecând din Tulcea. De aceea, pentru a-ți fi mai ușor, am încercat să le grupăm pe cele mai interesante, sau măcar pe cele mai populare în rândul turiștilor.
Excursii din Tulcea către Pădurea Letea
Din fericire, nu vorbim despre o excursie dificilă, cu un traseu care să te epuizeze. Ținând cont că este una dintre destinațiile preferate de cei care ajung în Delta Dunării, este și normal să existe multe excursii din Tulcea care au Pădurea Letea drept destinație. De fapt, satul Letea, pentru că Jungla Deltei este cuprinsă în mod automat. Drumul până aici te va încânta pentru că în fața ochilor vei avea parte de multe frumuseți ale naturii, vei învăța ce înseamnă coloanele termice, vei afla multe povești și legende despre aceste locuri și vei face multe fotografii. Nu credem că mai este nevoie să oferim detalii despre Pădurea Letea, pentru că este un loc a cărui faimă a depășit demult granițele țării, iar cele pe care nu le știai le vei afla din excursia din zonă. Cert este că avem de a face cu un loc pe care nu ai voie să îl ratezi.
Excursii din Tulcea către Mila 23
Este un sat pescăresc aflat în inima Deltei și la care nu poți ajunge decât pe calea apelor. Cu atât mai bine, pentru că tot erai mare amator de excursii de acest gen, nu? Avem de a face de această dată cu una dintre cele mai cerute excursii în Delta Dunării cu punct de plecare din Tulcea și toți cei care au participat până acum la ele au afirmat că au avut parte de o experiență deosebită. Cam toți cei care locuiesc acum în sat sunt pescari, așa că sigur se anunță ceva memorabil, nu? De fapt, trebuie să recunoaștem că am greșit grav: nu sunt doar simpli pescari, cu adevărați profesioniști. Locul mai este cunoscut și sub numele de Satul Campionilor, pentru că aici s-a născut cunoscutul Ivan Patzaichin, dar și mulți alți sportivi care au concurat la probele de caiac canoe și au reușit să revină acasă cu o adevărată salbă de medalii. Satul Mila 23 mai are încă multe alte atracții pentru turiști, dar noi îți recomandăm să vii aici pentru a le descoperi. .
Excursii din Tulcea până la Crișan
Vei avea de străbătut, pe calea apelor, în jur de 50 de km, ceea ce înseamnă că nu este o destinație chiar ușor de cucerit. Dacă nu te lași descurajat de acești 50 de km, ajuns la Crișan vei simți că a meritat din plin. Drumul a fost o adevărată aventură pe ape, ai avut parte de multe peisaje care te-au lăsat fără cuvinte, iar acum, la final, Delta ți se înfățișează în toată splendoarea ei.
Excursii din Tulcea până la Sulina
Cum am putea vorbi despre excursii din Tulcea fără să le amintim pe cele care au drept punct pe traseu sau destinație finală orașul Sulina. Din păcate, în prezent, Sulina nu mai are parte de gloria de odinioară, dar asta nu înseamnă că nu ai ce vedea aici. Multe dintre clădirile orașului sunt adevărate bijuterii arhitecturale, care te vor cuceri cu farmecul lor. Și sigur vei înțelege și motivul pentru care, în zilele noastre, nu mai are parte acea recunoaștere, pentru că este un oraș accesibil doar pe calea apelor. Trebuie să știi că din Tulcea, pleacă în fiecare zi multe vapoare către Sulina și astfel poți să ai șansa să vezi cu proprii ochi orașul trăiesc și în prezent nu mai puțin de 14 minorități, unde noul și vechiul de îmbină atât de firesc încât nici nu te gândești că ar putea fi altfel, să străbați la pas acele străduțe vechi și să admiri o mulțime de obiective turistice.
Cea mai impunătoare clădire din oraș, chiar și acum, după mulți ani de la data la care a fost construită, este palatul fostei Comisii Europene a Dunării. Acesta a fost construit în anul 1866, în stil neoclasic, și o poți găsi chiar lângă cheiul unde acostează vapoarele pentru pasageri, ceea ce înseamnă că nu va trebui să mergi prea mult până să descoperi câteva dintre frumusețile cu care Sulina își așteaptă vizitatorii.
Farurile Sulinei sunt ceva cu totul aparte. Și nu, nu am greșit deloc atunci când am folosit pluralul, pentru că sunt foarte multe, dar cel mai cunoscut dintre ele este cel care a fost construit pe digul din partea de nord, în anul 1887 și unde s-au filmat multe dintre scenele din filmul ”Toate pânzele sus” și care ți-a făcut copilăria mult mai frumoasă. Dacă ești în concediu cu cei mici, mergi și la farul central, care este astăzi amenajat ca muzeu și, nu uita de Farul Nou care privește în jur de la o înălțime de 50 de metri, și care are o lumină care se poate vedea și de la 19 mile marine în larg. Nu uita și de cimitirul în care își doarme somnul de veci un adevărat pirat, dar și o vizită la Biserica Sf Alexandru şi Nicolae care mai este cunoscută și sub numele de Catedrala Deltei.