Excursii Sfântu Gheorghe, excursii plaja de la Sfântu Gheorghe
martie 14, 2022Excursii Dunărea Veche | Dunarea Veche Delta Dunarii
martie 14, 2022Excursii Caraorman
Excursii Caraorman cu plecare din Tulcea, Murighiol, Mahmudia.
Excursie cu plecare din Tulcea
Plecare Port Tulcea ➠ Brat Tulcea ➠ Brat Sf.Gheorghe ➠ Carasuhat ➠ Litcov ➠ Lacul Rotund ➠ Lacul Gorgova ➠ Lacul Potcoava de Sud ➠ Lacul Gorgovat ➠ Litcov ➠ Caraorman ➠ Lac Puiu ➠ Canal Mocansca ➠ Lacul Erenciuc ➠ Arinisul Erenciuc ➠ Localitatea Sfantu Gheorghe.
Intoarcerea este pe Bratul Sfantu Gheorghe pe langa localitatile Murighiol ➠ Mahmudia ➠ Nufaru ➠ Port Tulcea.
Durata traseu: 9 ore*
Excursie Caraorman cu plecare din Murighiol
Plecare Murighiol ➠ Dunarea Veche Bratul Sfantul Gheorge ➠ Uzlina ( Sat, Canal, Lac) ➠ Lac Isac ➠ Canal Litcov ➠ Canal Caraorman ➠ Satul Caraorman
Excursie Caraorman din Murighiol
Plecare Murighiol ➠ Dunarea Veche Bratul Sfantul Gheorghe ➠ Uzlina (Sat, Canal,Lac) ➠ Lac Isac ➠ Canal Litcov ➠ Canal Caraorman ➠ Padurea Caraorman
+40 749 716 486
- Organizam sejur si excursii cu barca si ghid, plecare din Tulcea, Murighiol, Mahmudia, Crisan, Mila 23, etc.
- Stabilim impreuna traseul, locul si ora preluarii.
- Numar participanti / barca : minim 5; maxim 14
Excursii Caraorman
Excursii Caraorman reprezintă unele dintre preferatele celor care ajung în Delta Dunării. Este și normal dacă ne gândim că Delta Dunării este unul dintre locurile pe care ar trebui să le vizitezi măcar o dată în viață.
Totuși, cam toți cei care au ajuns pe aceste meleaguri, străini sau români, susțin că nu ai cum să vii aici doar o singură dată. Explicația este chiar simplă: aceste locuri sunt atât de fascinante, de fiecare dată par altele, încât este imposibil să o cunoști îndeaproape chiar și atunci când trăiești o viață întreagă pe aici.
Printre multele atracții ale acestor meleaguri se află și pădurea Caraorman, care impresionează pe toată lumea. Descoperă și tu puțin din farmecul ei citind rândurile următoare, iar apoi, nu mai aștepta prea mult și programează și tu o vacanță aici. Este una dintre deciziile pe care nu le vei regreta niciodată.
Pădurea Caraorman
La prima vedere, pentru un necunoscător, numele pădurii Caraorman are o rezonanță ușor străină. De fapt, denumirea satului – care ține de comuna Crișan din județul Tulcea, dar și a pădurii, provine din limba turcă, și s-ar traduce prin cuvintele ”Pădurea Întunecată”. Sunt locuri frumoase, aproape că nu îți vine să crezi ceea ce ți se înfățișează înaintea ochilor. Este suficient să spunem că satul este situat pe grindul Caraorman, și se întinde pe două brațe ale Dunării, Sfântu Gheorghe și Sulina.
Atunci când pășești pe ulițele satului, se cuvine să o faci în picioarel goale, pentru a intra cât mai bine în comuniune cu natura, să simți cum Delta este de fapt o ființă vie, că faci și tu parte din ea. Liniștea care te înconjoară îți oferă șansa de a asculta cu adevărat simfonia naturii, iar oamenii locului abia așteaptă să îți arate și frumusețile sufletului. Nu poți să nu îți simți sufletul inundat de o bucurie aparte atunci când ești înconjurat de zâmbete sincere, de bătrâni cu ochii limpezi precum apa mării, iar copiii te întâmpină cu obraji rumeni de sănătate.
Casele celor care locuiesc aici încă sunt construite în stilul tradițional, și fiecare parcă îți șoptește o poveste, doar pentru tine. Trebuie doar să stai să le asculți cu atenție. Totuși, Pădurea Întunecată nu își dezvăluie atât de ușor secretele, și mai ai încă multe de aflat.
Dunele de nisip de la Caraorman
Ești de-a dreptul vrăjit de satul Caraorman, și simți că ai găsit locul unde liniștea îți picură în suflet. Dar, deodată, satul parcă se termină brusc și în fața ochilor îți apar ele, dunele din Caraorman, recunoscute în întreaga lume. Aproape că îți vine să crezi că tot ce ai văzut până acum a fost doar un simplu vis, un miraj, pentru că în fața ochilor ți se deschide deșertul. Să fie Fata Morgana sau altceva? De fapt, ambele sunt realitatea, iar dunele de nisip de la Caraorman chiar se merită să fie văzute.
Excursii Caraorman
Toate acele excursii Caraorman le au pe lista de locuri de văzut, iar înălțimea lor, care ajunge chiar și la 9 metri, te face să te simți mic și neînsemnat în fața măreției naturii. Este chiar greu să poți descrie tot ce ți se înfățișează înaintea ochilor, pentru că ai impresia că nu există cuvinte care să le poată cuprinde. De aceea, chiar îți recomandăm să ajungi aici, pentru a te convinge și singur că nu am exagerat cu nimic.
Grindul Caraorman
După ce ai lăsat în urmă peisajul de pe alte tărâmuri pe care ți l-au scos în fața ochilor dunele de nisip, este timpul să te răsfeți și cu o altă minunăție a naturii. Da, este chia rea, Pădurea Caraorman, cea care în anul 1940 a fost declarată monument al naturii. Stejarii de aici ajung la peste 30 de metri înălțime, iar după explozia solară de la dune, înțelegi perfect de ce această pădure a primit numele de ”întunecată”. Coroanele lor se unesc și creează parcă adevărate tunele, în care te simți doar tolerat, și nu acceptat. Pentru că da, este un loc aparte, unde natura este stăpână, și nu omul, așa cum ai fost obișnuit să crezi până acum.
Excursii Satul Caraorman
Oamenii locurilor și nu numai susțin că vârsta stejarilor din Pădurea Întunecată se întinde pe câteva sute de ani, iar când afli aceasta nu poți să nu te întrebi la câte evenimente istorice au fost prezenți, sau câte destine se leagă de desișul lor. Totul în jur pare o luptă încremenită în timp, una care s-a oprit pentru câteva clipe, pentru ca tu să treci pe aici, după care începe iar, mai acerbă ca până acum. Lianele parcă vor să doboare la pământ impresionanții stejari, în timp ce aceștia se înalță tot mai sus, precum oamenii de aici.
Stejarul Îngenuncheat
Dacă tot ai ajuns în Pădurea Caraorman, nu se cuvine să pleci fără să faci o vizită Stejarului Îngenchiat, un adevărat colos al naturii. Peste 400 de ani de viață numără acesta, iar în momentul în care te afli în preajma lui simți cum timpul curge parcă altfel. Aproape că simți nevoia fizică să îl îmbrățișezi, deși circumferința de aproximativ patru metri nu te lasă să îl cuprinzi.
Legende Caraorman
Dacă vei ajunge aici, nu se poate să nu cunoști înainte și unele povești din zonă. Una dintre cele mai frumoase se referă, cum altfel, la o poveste de dragoste dintre o frumoasă româncă și un mare războinic cazac, despre ale cărui fapte de vitejie se dusese vestea în toată lumea. Cei doi se pregăteau de nuntă, iar oamenii locurilor abia așteptau să ia parte la acest moment. Potrivit obiceiului, bărbații erau plecați pentru a pune la punct ultimele pregătiri pentru nunta care se anunța a fi una grandioasă. Profitând de aceste clipe, un tânăr turc, care o iubea nebunește pe fată, a decis să o fure și apoi să se ascundă în această pădure, nu departe de locul care se numește Fântâna Vânătorilor.
Fapta tânărului turc a ajuns la urechile viitorului mire care, înfuriat de îndrăzneala acestuia, a pornit imediat să-și recupereze viitoarea soție. A ajuns în pădure unde, se pare, s-a dat o luptă aprigă, iar ceata care îi era alături flăcăului turc a fost omorâtă. Se spune chiar că mulți dintre cei care și-au pierdut viața s-au rugat în genunchi să fie cruțați, dar asta nu le-a adus scăparea. Totul s-a încheiat cu salvarea viitoarei mirese și apoi, cu o nuntă ca în povești. Și, în locul unde ceata de turci a fost omorâtă, a răsărit un lăstat de stejar, care este acum cel cunoscut sub numele de Stejarul Îngenunchiat.
Descoperă și tu frumusețile din Pădurea Caraorman, și programează chiar acum un concediu de neuitat în aceste locuri!
3 Comments
[…] dintre cele mai accesibile locuri din Murighiol este Caraorman, un paradis natural situat la o scurtă plimbare cu barca de oraș. Aceste chei oferă o […]
[…] Rezervari Excursii Caraorman […]
[…] Caraorman: Un sat pescăresc tradițional, unde te poți bucura de o atmosferă autentică și de preparate delicioase din pește proaspăt. Rezervari Excursii Caraorman. […]